Πατατόσπορος

Πατατόσπορος ονομάζονται οι κόνδυλοι της πατάτας που προορίζονται για φύτευση.

Το πολλαπλασιαστικό υλικό για την καλλιέργεια της πατάτας είναι ο πιστοποιηµένος πατατόσπορος, ο οποίος είναι εγγυηµένος γιατί έχει ελεγχθεί από τα κρατικά κέντρα των χωρών σποροπαραγωγής και συνοδεύεται από την κάρτα πιστοποίησης. Είναι ένας υπόγειος βλαστός, που αποθηκεύει τροφές και σαν υπόγειος βλαστός έχει µάτια. Σε µια ώριµη πατάτα, τα καλύτερα µάτια είναι της κορυφής, όπου και φυτρώνουν πυκνότερα. Η ποσότητα σπόρου που απαιτείται ανά στρέµµα κυμαίνεται από 120-180Kg, ανάλογα µε το μέγεθος των κονδύλων και τις αποστάσεις του φύτευσης. Η συγκομιδή σε καλλιέργειες παραγωγής πατατόσπορου γίνεται πριν από την πλήρη ωρίµανση των κονδύλων και αρκετές ηµέρες (15-25) µετά την κοπή και την αποµάκρυνση του φυλλώματος.

potato field 1 e1680105381923
H ενασχόληση μας με την εμπορία πιστοποιημένου πατατόσπορου έχει τις αρχές της στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Εισάγουμε και διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά διάφορες ποικιλίες πατατόσπορου κυρίως από την Γερμανία. Οι πιό γνωστές από τις ποικιλίες αυτές είναι οι παρακάτω:
SPUNTA potato seed

SPUNTA

Πολύ γνωστή μεσο-πρώιμη ποικιλία. Καλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία. Φτάνει σε πολύ υψηλές αποδόσεις και σε διαφορετικές κλιματικές ζώνες.
Agria potato seed

AGRIA

Ποικιλία κύριας καλλιέργειας υψηλής απόδοσης, κίτρινη φλούδα και κίτρινη σάρκα, μεγάλοι ωοειδείς έως μακρόστενοι κόνδυλοι. Κατάλληλη για μια σειρά χρήσεων, όπως τσιπς , πατάτες τηγανιτές, επεξεργασία (άμυλο/νιφάδα), καθώς και επιτραπέζια χρήση.
Diamant potato seed

DIAMANT

Ποικιλία πατάτας μαγειρικής τύπου Β με καταλληλότητα για την παραγωγή πατάτας για τηγάνι. Μεσοόψιμη ωριμότητα, ανοιχτό κίτρινο χρώμα σάρκας, σχήμα οβάλ κονδύλου με ρηχά μάτια, καλή απόδοση.

Cara potato seed

CARA

Στιβαρή, μεσοπρώιμη ποικιλία με πολύ καλή αντοχή στις ασθένειες. Υψηλής απόδοσης και πολύ ομοιόμορφη
Linda potao seed

LINDA

Τύπος μαγειρέματος Α Ποικιλία με βαθύ κίτρινο χρώμα σάρκας και εξαιρετική γεύση. Μέτρια πρώιμη ποικιλία για υψηλές αποδόσεις και καλή αποθήκευση.
Cilena potato seed

CILENA

Ποικιλία πρώιμη, μαγειρέματος τύπου Α με μακρόστενους κονδύλους και βαθύ κίτρινο χρώμα σάρκας. Εξαιρετική γεύση.
Sevim potato seed

SEVIM

Μεσοπρώϊμη ποικιλία, υψηλών αποδόσεων κατάλληλη για πολλούς τύπους εδαφών. Φυτό ψηλό, πολύ εύρωστο με λευκά άνθη, γρήγορη ανάπτυξη και καλή φυλλική κάλυψη. Δίνει μεγάλους οβάλ ελαφρά επιμήκεις κονδύλους και ομοιόμορφους, με κίτρινη επιδερμίδα και κίτρινη σάρκα. Αντέχει στην αποθήκευση και είναι εξαιρετικά νόστιμη.

BigRossa potato seed

BIGROSSA

Μεσοπρώϊμη ποικιλία με τεράστιο δυναμικό παραγωγής και με πολύ καλή προσαρμοστικότητα σε διάφορους τύπους εδαφών και κλιματολογικών συνθηκών.Αρκετά ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο της κονδυλοποίησης, αποδίδει τέλεια μεγάλους και ομοιόμορφους ωοειδείς επιμήκεις κονδύλους με κίτρινη σάρκα και κόκκινη επιδερμίδα. Κατάλληλη για τηγάνι και φούρνο με εξαιρετική γεύση.

Petra potato variety 1

PETRA

Πρώϊμη ποικιλία με τεράστιο δυναμικό παραγωγής και με πολύ καλή προσαρμοστικότητα σε διάφορους τύπους εδαφών και κλιματολογικών συνθηκών.Αρκετά ανθεκτική στην ξηρασία ,στις υψηλές θερμοκρασίες και γενικά στις αντίξοες συνθήκες καλλιέργειας. Αποδίδει τέλεια μεγάλους και ομοιόμορφους επιμήκεις κονδύλους με κίτρινη-υποκίτρινη σάρκα και λεία κίτρινη επιδερμίδα. Κατάλληλη για τηγάνι και φούρνο με εξαιρετική γεύση.Ανθεκτική σε μεγάλο εύρος ασθενειών με φυτά όρθιας και πολύ γρήγορης ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για ενημέρωση επικοινωνήστε μαζί μας στο : [email protected] ή στα τηλ. 2410671785 κιν. 6944415412.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top